Lontoon Olympialaiset 2012

Tervetuloa sivulle, jolla esittelemme Lontoon olympialaiset 2012 sinulle! Täällä kerromme kaiken, mitä haluat tietää näistä historiallisista kesäolympialaisista ja viemme lukijamme syvälle Lontoon kesäolympialaisten ytimeen. Luvassa on kattava katsaus tapahtuman taustoihin, kilpailupaikkoihin, lajeihin, mitalistien saavutuksiin ja ennätysten rikkomisiin. Pysy mukana ja sukella kanssamme Lontoon olympialaisten ainutlaatuiseen maailmaan!

Lontoon olympialaiset 2012 olivat poikkeuksellisen merkittävät, sillä ne toivat yhteen huippu-urheilijat ja fanit ympäri maailmaa. Näiden kisojen valintaprosessi oli pitkä ja huolellinen, kun Lontoo voitti oikeuden isännöidä tapahtumaa. Kaupunki valmistautui innokkaasti tarjoamaan unohtumattomat kilpailupaikat ja -kokemukset, mukaan lukien Stratfordin olympiapuiston modernit urheiluareenat ja muut ikoniset paikat ympäri kaupunkia.

Lontoon olympialaisissa 2012 kilpailtiin monipuolisissa lajeissa, kuten yleisurheilussa, uintikilpailuissa, voimistelussa, ratsastuksessa ja monissa muissa. Urheilijat ylittivät omat rajansa ja tehtailivat ennätyksiä niin maailmanennätyksissä kuin henkilökohtaisissa suorituksissaan. Mitalit jaettiin ansaitusti ja useat huippu-urheilijat kirjoittivat nimensä olympiahistoriaan. Tällä sivulla pääset tutustumaan näiden kisojen ainutlaatuisiin hetkiin ja niihin saavutuksiin, jotka ovat jättäneet pysyvän jäljen urheilun maailmaan.

Lontoon kesäolympialaiset

Lontoon kesäolympialaiset 2012 olivat poikkeuksellinen ja unohtumaton tapahtuma, joka kokosi yhteen urheilijat, katsojat ja maailmanlaajuisen yleisön juhlistamaan huippu-urheilun juhlaa. Nämä olympialaiset olivat historialliset monella tapaa, ja ne ovat jättäneet pysyvän jäljen urheilun maailmaan.

Lontoon olympialaisten valmistelut olivat mittavat ja huolellisesti suunnitellut. Kaupunki rakensi uusia urheiluareenoita ja päivitti olemassa olevia tiloja tarjotakseen huippuolosuhteet urheilijoille ja katsojille. Lisäksi olympialaisten aikaan Lontoo kukoisti kulttuurisesti ja infrastruktuurillisesti, sillä kaupunki investoi merkittävästi kaikenkattavaan kehitykseen, joka kattoi liikennejärjestelyt, majoitusmahdollisuudet ja turvatoimet.

Olympialaisten aikana Lontoo heräsi eloon ja loi ainutlaatuisen tunnelman. Kaupunki oli täynnä energiaa ja innostusta, kun urheilijat ympäri maailmaa kilpailivat kirkkaimmista mitalisijoista. Kisakatsomot täyttyivät kannustavista katsojista, ja jokainen laji toi mukanaan oman jännityksensä ja ilonhetkensä. Oli huikeaa nähdä, miten eri kulttuurit ja kansakunnat yhtyivät yhteisen urheiluhengen äärellä.

Lontoon kesäolympialaiset 2012 eivät olleet pelkästään urheilutapahtuma, vaan ne toivat esiin myös yhteiskunnallisia ja kulttuurisia teemoja. Tapahtuman aikana käytiin keskustelua monimuotoisuudesta, tasa-arvosta ja yhteisöllisyydestä. Olympialaiset antoivat äänen myös monille urheilijoille, jotka käyttivät tätä foorumia tärkeiden viestien ja sanomien levittämiseen.

Lontoon kesäolympialaiset 2012 jättivät pysyvän perinnön. Ne ovat inspiroineet tulevia urheilijasukupolvia tavoittelemaan unelmiaan ja antaneet maailmalle esimerkin siitä, miten urheilu voi yhdistää ihmisiä yli rajojen ja kulttuurierojen. Nämä olympialaiset ovat jättäneet muistijäljen niin Lontoon kaupunkiin kuin koko urheilun maailmaan, ja ne muistuttavat meitä siitä, miten voimakas ja yhdistävä voima urheilulla voi olla.

Miten Lontoon olympialaiset järjestettiin vuonna 2012?

Lontoon olympialaiset 2012 olivat mittava ja huolellisesti suunniteltu tapahtuma, joka vaati monivuotista valmistelua ja yhteistyötä eri tahojen välillä. Kaupunki oli tehnyt mittavia investointeja niin infrastruktuuriin kuin kisapaikkoihin varmistaakseen, että olympialaiset voisivat toteutua sujuvasti ja tarjota unohtumattoman kokemuksen sekä urheilijoille että katsojille.

Kisapaikkojen suunnittelu ja rakentaminen olivat keskeinen osa Lontoon olympialaisten järjestämistä. Kaupunki rakensi useita uusia urheiluareenoita ja päivitti olemassa olevia tiloja vastaamaan kansainvälisiä vaatimuksia. Nämä modernit ja monipuoliset tilat tarjosivat huippuolosuhteet eri lajeille ja mahdollistivat sen, että urheilijat voisivat kilpailla parhaissa mahdollisissa puitteissa. Lisäksi kisapaikat oli suunniteltu huolellisesti katsojien mukavuuden ja turvallisuuden takaamiseksi.

Logistiikka ja liikennejärjestelyt olivat myös merkittävä osa olympialaisten suunnittelua. Lontoon kaupunki teki mittavia valmisteluja varmistaakseen, että miljoonat urheilijat, katsojat ja median edustajat pystyisivät liikkumaan sujuvasti paikasta toiseen. Liikenteen sujuvuus oli tärkeää sekä kaupunkilaisille että vierailijoille, ja erilaiset kuljetusvaihtoehdot oli optimoitu niin, että kaikki pääsisivät halutessaan seuraamaan olympialaisia.

Olympialaisten aikataulu oli tiivis ja monipuolinen, tarjoten laajan valikoiman eri lajeja ja kilpailuja. Urheilijat ympäri maailmaa kilpailivat kirkkaimmista mitalisijoista, ja jokainen päivä toi mukanaan jännittäviä kilpailuja ja tunteikasta urheilua. Lisäksi kulttuuriohjelma, musiikkiesitykset ja erilaiset tapahtumat rikastuttivat olympialaisten tunnelmaa ja toivat yhteen erilaisia ihmisiä ympäri maailmaa.

Lontoon olympialaiset 2012 olivatkin kokonaisvaltainen ja monimuotoinen tapahtuma, joka vaati suunnittelua niin teknisesti kuin logistisesti. Kaupunki loi yhdessä urheilijoiden, viranomaisten ja yleisön kanssa ainutlaatuisen ja inspiroivan tapahtuman, joka ei pelkästään juhlistanut huippu-urheilua, vaan myös yhteisöllisyyttä ja kulttuurista monimuotoisuutta.

Miksi Lontoo valittiin olympialaisten järjestäjäksi?

Lontoon valinta vuoden 2012 kesäolympialaisten isäntäkaupungiksi oli monivaiheinen prosessi, joka vaati vankkaa valmistelua ja strategista näkemystä. Kansainvälinen Olympiakomitea (KOK) aloitti valintaprosessin hyvissä ajoin, kun eri kaupungit ympäri maailmaa alkoivat ilmaista kiinnostustaan isännöidä tätä suurta urheilutapahtumaa.

Lontoo oli yksi monista kaupungeista, jotka ilmaisivat halunsa isännöidä kesäolympialaisia vuonna 2012. Kaupungin vahvuutena oli sen rikas historia, monipuolinen kulttuuri ja vahva urheiluperinne. Lontoo oli myös aiemmin toiminut kesäolympialaisten isäntänä vuonna 1908 ja 1948, mikä toi lisäpontta kaupungin hakemukselle.

Hakuprosessi eteni vaihe vaiheelta, kun KOK arvioi eri kaupunkien tarjouksia ja valmiuksia isännöidä olympialaisia. Lontoo teki vakuuttavaa työtä tuodessaan esiin suunnitelmat kisapaikoista, infrastruktuurista, turvallisuudesta ja logistiikasta. Kaupunki sitoutui myös edistämään kestävyyttä ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja tapahtuman järjestämisessä.

Lontoon valinta isäntäkaupungiksi oli lopulta merkittävä saavutus. Kaupunki pystyi osoittamaan vahvan sitoutumisensa olympiaihanteisiin ja tarjoamaan maailmalle innostavan ja monipuolisen tapahtuman. Lontoo oli onnistunut luomaan vakuuttavan tarjouksen, joka huomioi niin urheilijoiden tarpeet kuin yleisön odotukset.

Vuonna 2005 KOK ilmoitti virallisesti, että Lontoo valittiin vuoden 2012 kesäolympialaisten isäntäkaupungiksi. Tämä päätös herätti iloa ja ylpeyttä Lontoossa sekä koko Isossa-Britanniassa. Lopulta Lontoo sai mahdollisuuden isännöidä maailman suurinta urheilutapahtumaa ja tuoda yhteen urheilijat ja katsojat ympäri maailmaa.

Lontoon olympialaisten valintaprosessi korosti kaupungin vahvuuksia, valmiuksia ja visiota. Lontoo oli onnistunut luomaan vakuuttavan tapauksen siitä, että se pystyisi tarjoamaan unohtumattoman ja onnistuneen kesäolympialaisten kokemuksen. Valintaprosessin myötä Lontoosta tuli ylpeä isäntäkaupunki, ja se sai mahdollisuuden näyttää maailmalle osaamisensa ja vieraanvaraisuutensa tärkeän urheilutapahtuman järjestäjänä.

Lontoon olympialaisten talous ja sponsorit

Lontoon olympialaisten taloudellinen näkökulma oli merkittävä osa tapahtuman järjestämistä ja sen kestävää menestystä. Olympialaiset ovat massiivinen projekti, joka vaatii mittavia investointeja kisapaikkoihin, infrastruktuuriin, turvallisuuteen ja muihin tarpeisiin. Lontoon tapauksessa taloudellinen suunnittelu oli tarkkaa ja huolellista, jotta kaikki tarpeet voitaisiin kattaa ilman merkittäviä ongelmia.

Sponsorit olivat keskeinen osa Lontoon olympialaisten taloutta. Kaupungilla oli onnekas asema, sillä se pystyi houkuttelemaan useita suuria ja vaikutusvaltaisia yrityksiä mukaan tukemaan tapahtumaa. Näihin sponsoreihin kuuluivat muun muassa suuret kansainväliset brändit ja yritykset eri toimialoilta. Sponsoriyhteistyö toi merkittävän osan taloudellisesta tuesta, joka auttoi kattamaan olympialaisten kustannuksia.

Lisäksi lipunmyynti oli tärkeä tulonlähde. Lontooseen saapui miljoonia katsojia ympäri maailmaa, jotka ostivat liput eri urheilutapahtumiin ja kilpailuihin. Tämä lipputulojen virta oli keskeinen taloudellinen tekijä, ja se auttoi kattamaan osan tapahtuman järjestämisestä aiheutuneista kustannuksista. Lipunmyynnin avulla myös paikalliset asukkaat ja fanit pystyivät osallistumaan olympialaisten tunnelmaan ja tukemaan urheilijoita.

Taloudellinen kestävyys oli korostettu tavoite, ja Lontoo pyrki välttämään liiallista velkaantumista tapahtuman jälkeen. Kaupunki oli tehnyt tarkkoja laskelmia kustannuksista ja tuloista varmistaakseen, että budjetti pysyisi kurissa. Tämä oli tärkeää sekä kaupungin omalle taloudelle että veronmaksajille, jotka osallistuivat tapahtuman rahoitukseen.

Lontoon olympialaisten talous ja sponsorit muodostivat yhdessä vahvan perustan tapahtuman menestykselle. Sponsorit tarjosivat rahoituksen lisäksi myös näkyvyyttä tapahtumalle, ja kaupunki pystyi varmistamaan, että olympialaisten budjetti pysyi hallinnassa. Lisäksi lipunmyynti antoi mahdollisuuden monille ihmisille kokea olympialaisten ainutlaatuinen tunnelma paikan päällä. Tämä tasapainoinen taloudellinen lähestymistapa oli avain siihen, että Lontoon olympialaiset olivat menestys niin urheilullisesti kuin taloudellisesti.

Lontoon olympialaisten kisaohjelma ja lajit

Lontoon kesäolympialaisten kisaohjelma oli monipuolinen ja täynnä jännittäviä lajeja, jotka tarjosivat niin urheilijoille kuin katsojillekin unohtumattomia hetkiä. Tapahtumaan kuului yhteensä 26 eri lajia, jotka edustivat laaja-alaisesti eri urheilulajeja ja niiden monimuotoisuutta.

Urheilijat ympäri maailmaa kilpailivat monenlaisissa lajeissa, kuten yleisurheilussa, uintikilpailuissa, voimistelussa, pyöräilyssä, tenniksessä, voimailussa ja monissa muissa. Kunkin lajin ohjelma oli tiivis ja monipuolinen, tarjoten niin joukkue- kuin yksilölajeja. Lisäksi mukana oli myös uusia ja innovatiivisia lajeja, jotka toivat raikasta tuulta olympialaisten ohjelmaan.

Lajit ja kilpailut tapahtuivat eri kisapaikoilla ympäri Lontoota. Kaupunki oli tehnyt mittavia investointeja kisapaikkoihin varmistaakseen, että jokaisessa lajissa pystyttäisiin tarjoamaan huippuolosuhteet ja oikeudenmukainen kilpailu. Uudet urheiluareenat ja päivitetyt tilat toivat oman lisänsä olympialaisten tunnelmaan ja tarjosivat katsojille unohtumattomia elämyksiä.

Lontoon kesäolympialaisten kisaohjelma ei ollut pelkästään urheilullinen tapahtuma, vaan se oli myös kulttuurinen ja yhteisöllinen ilmiö. Kisaohjelmaan sisältyi monenlaisia tapahtumia ja esityksiä, jotka juhlistivat niin paikallista kulttuuria kuin maailmanlaajuista monimuotoisuutta. Kulttuuriohjelma ja seremoniat toivat yhteen eri kulttuurit ja kansakunnat juhlistamaan yhteistä rakkautta urheiluun.

Lontoon kesäolympialaisten kisaohjelma oli suunniteltu niin, että se tarjosi elämyksiä niin urheilijoille kuin katsojillekin. Jokainen päivä oli täynnä jännittäviä kilpailuja ja tunteita, kun urheilijat kilpailivat kirkkaimmista mitalisijoista. Lajien monimuotoisuus ja urheilijoiden huippusuoritukset tekivät näistä olympialaisista unohtumattoman tapahtuman, joka yhdisti maailman urheilun hengen ja yhteisöllisyyden kautta.

Lontoon kesäolympialaisten kisapaikat

Lontoon kesäolympialaisten kisapaikat olivat huolella suunniteltuja ja monipuolisia, tarjoten urheilijoille ja katsojille unohtumattomia kokemuksia eri lajeissa. Kaupunki oli panostanut merkittävästi uusiin urheiluareenoihin ja päivittänyt olemassa olevia tiloja varmistaakseen, että jokainen laji saisi ansaitsemansa puitteet kilpailulle.

Stratfordin olympiapuisto oli yksi merkittävimmistä kisapaikoista. Tämä moderni ja laaja-alainen alue käsitti useita urheiluareenoita ja tiloja eri lajeille. Siellä kilpailtiin muun muassa yleisurheilussa, uintikilpailuissa, voimistelussa ja monissa joukkuelajeissa. Stratfordin olympiapuisto oli monipuolinen ja tarjosi huippuolosuhteet eri urheilulajeille.

Myös muut kisapaikat ympäri Lontoota olivat tarkoin valittuja ja suunniteltuja. Wembley Stadium tarjosi puitteet jalkapallo- ja jalkapallotaitolajien kilpailuille, ja Wimbledonin tenniskeskus oli tennisfanien unelma. Greenwich Parkissa nähtiin ratsastuskilpailut ja maantiepyöräily, kun taas ExCeL Centre oli paikka painille, nyrkkeilylle ja taekwondolle.

Lontoon historialliset nähtävyydet saivat myös osansa olympialaisten kisapaikoista. Horse Guards Parade toimi beach volleyn ja ratsastuksen este- ja kouluratsastuksen näyttämönä. Lisäksi Hyde Parkissa järjestettiin triathlonkilpailu ja Serpentine-järvellä nähtiin avovesiuinnin kilpailuja.

Kisapaikkojen sijainti oli tärkeä osa Lontoon kesäolympialaisten onnistumista. Ne oli hajautettu ympäri kaupunkia, jolloin sekä urheilijat että katsojat pystyivät nauttimaan eri lajeista eri puolilla Lontoota. Lisäksi kisapaikkojen suunnittelussa oli huomioitu katsojien mukavuus, turvallisuus ja esteettömyys, jotta kaikki pystyisivät nauttimaan olympialaisten tunnelmasta.

Lontoon kesäolympialaisten kisapaikat olivat monimuotoisia ja huippuolosuhteet tarjoavia tiloja eri lajeille. Ne heijastivat kaupungin sitoutumista tarjota unohtumattomia kilpailuja niin urheilijoille kuin katsojillekin. Kisapaikat olivat osaltaan osa Lontoon olympialaisten menestystarinaa ja ne jättivät pysyvän jäljen sekä urheilun että kaupungin historiaan.

Lista Lontoon olympialaisten kilpailupaikoista

 • Stratfordin olympiapuisto – Yleisurheilu, uinti, voimistelu, joukkuelajit
 • Wembley Stadium – Jalkapallo, jalkapallotaitolajit
 • Wimbledonin tenniskeskus – Tennis
 • ExCeL Centre – Paini, nyrkkeily, taekwondo
 • Horse Guards Parade – Beach volley, ratsastus (este- ja kouluratsastus)
 • Hyde Park – Triathlon
 • Serpentine-järvi – Avovesiuinti
 • Lord’s Cricket Ground – Jousiammunta
 • Greenwich Park – Ratsastus (kenttäratsastus), maantiepyöräily
 • North Greenwich Arenalla – Voimistelu (trampoliini, telinevoimistelu)
 • Royal Artillery Barracks – Ampumaurheilu (skeet, trap)
 • Royal Regatta Course, Eton Dorney – Soutukilpailut
 • Lee Valley White Water Centre – Koskimelonta
 • London Velopark – Pyöräily (rata- ja maantiepyöräily)
 • Greenwich Arena – Voimistelu (joukkuevoimistelu, tanssillinen voimistelu)
 • Earls Court Exhibition Centre – Lentopallo
 • The Mall – Maantiepyöräily (maantieajot ja aika-ajot)
 • Olympic Hockey Centre – Jalkapallo (naiset), kenttäpallo
 • Riverbank Arena – Jalkapallo (miehet), maahockey
 • Copper Box – Käsipallo, moderni viisiottelu (säpinäammunta)
 • Olympic Stadium – Yleisurheilu, pika- ja pitkän matkan juoksut
 • Water Polo Arena – Vesipallo
 • Aquatics Centre – Uimahypyt, vesipallo, moderni viisiottelu (uinti)
 • Basketball Arena – Koripallo
 • Eton Manor – Pyörätuolitennis
 • Hadleigh Farm – Maastopyöräily

Lontoon olympialaisten osallistujat

Lontoon olympialaisten osallistujat olivat monimuotoinen joukko huippu-urheilijoita eri puolilta maailmaa. Tapahtumaan osallistui yli 10 000 urheilijaa, jotka kilpailivat yhteensä 26 eri lajissa. Osallistujajoukossa oli niin nuoria lupauksia kuin kokeneita konkareita, ja jokainen urheilija oli valmistautunut kisoihin pitkällä ja antaumuksella harjoittelulla.

Urheilijat edustivat laaja-alaisesti eri kansakuntia ja kulttuureita, luoden monikulttuurisen ja monimuotoisen olympialaisilmiön. Jokaisella urheilijalla oli oma tarinansa ja taustansa, ja he olivat tulleet yhteen Lontooseen tavoittelemaan unelmaansa olympiamitaleista ja huippusuorituksista.

Olympialaiset tarjosivat mahdollisuuden eri lajien urheilijoille näyttää osaamisensa maailmanlaajuisesti. Kilpailutaso oli korkea, ja jokainen kilpailu oli kova taistelu mitalista. Urheilijat olivat valmistautuneet huolella ja omistautuneet urheilulle, ja heidän intohimonsa ja päättäväisyytensä välittyi jokaisesta suorituksesta.

Lontoon olympialaisten osallistujat toivat yhteen urheilun hengen ja yhteisöllisyyden. He kilpailivat reilun pelin ja kunnioituksen hengessä, ja samalla he toimivat esikuvina tuleville sukupolville. Monet urheilijat ylittivät omat rajansa ja saavuttivat henkilökohtaisia ennätyksiä, luoden ikimuistoisia hetkiä niin itselleen kuin yleisölle.

Osallistujat olivat osoitus siitä, että urheilu voi yhdistää ihmisiä yli rajojen ja kulttuurien. Lontoon olympialaisten aikana kaupunki oli täynnä innostusta ja energiaa, kun urheilijat ja katsojat ympäri maailmaa tulivat yhteen juhlistamaan urheilun suurta juhlaa. Osallistujat olivat sydämessä tapahtuman onnistumisessa ja heidän urheilullinen panoksensa teki näistä olympialaisista unohtumattomat.

Ennätykset ja tilastot Lontoon olympialaisissa

Lontoon olympialaisten ennätykset ja tilastot tarjosivat kiehtovan katsauksen kilpailujen kulkuun ja urheilijoiden suorituksiin. Näissä olympialaisissa nähtiin lukuisia huikeita suorituksia, jotka rikkoivat ennätyksiä ja jäivät historiaan unohtumattomina hetkinä.

Yleisurheilu oli yksi keskeisimmistä lajeista, ja siellä nähtiin useita ennätysten rikkojia. Etenkin miesten ja naisten 100 metrin juoksu oli yksi odotetuimmista lajeista. Yhdysvaltalainen Usain Bolt teki historiaa rikkomalla omat maailmanennätyksensä sekä 100 että 200 metrillä, ja hänet tunnetaan yhtenä kaikkien aikojen nopeimmista sprinttereistä. Naisten puolella venäläinen Yelena Isinbayeva jatkoi hallitsemistaan naispuolisen seiväshypyn sarjassa ja rikkoi oman maailmanennätyksensä.

Uintilajeissa nähtiin myös upeita suorituksia ja ennätysten rikkomisia. Yhdysvaltalainen Michael Phelps nousi otsikoihin rikkomalla maailmanennätyksen miesten 400 metrin sekauintikilpailussa. Lisäksi hän voitti yhteensä kuusi kultamitalia näissä kisoissa, mikä teki hänestä historian menestyneimmän olympiaurheilijan. Naisten puolella Kiinan Ye Shiwen yllätti voittamalla naisten 400 metrin sekauintikilpailun ja rikkomalla samalla maailmanennätyksen.

Voimistelussa myös nähtiin upeita suorituksia, kun Yhdysvaltain Gabby Douglas voitti naisten yksilökohtaisen moniottelun kultamitalin ja teki historiaa olemalla ensimmäinen afroamerikkalainen voimistelun olympiavoittaja. Miehissä Japanin Kohei Uchimura oli ylivoimainen voittaen yksilökohtaisen moniottelun kultamitalin.

Kaikkiaan Lontoon olympialaiset olivat täynnä ennätyksiä ja upeita suorituksia. Urheilijat ympäri maailmaa ylittivät omat rajansa ja asettivat uusia standardeja urheilulle. Nämä tilastot ja ennätykset kertovat tarinaa siitä, miten huippu-urheilijat voivat inspiroida ja yhdistää maailmaa urheilun kautta, ja ne jäävät osaksi olympiahistoriaa ikuisiksi ajoiksi.

Lontoon olympialaisten televisiointi Suomessa

Lontoon olympialaisten televisiointi Suomessa oli mittava ja monipuolinen ponnistus, joka tarjosi suomalaisille katsojille mahdollisuuden seurata urheilun suurta juhlaa suoraan omilta ruuduiltaan. Televisiokanavat olivat varautuneet olympialaisten laajaan kisatarjontaan ja panostaneet monipuoliseen ja laadukkaaseen ohjelmatarjontaan.

Yleisradio oli keskeinen toimija Lontoon olympialaisten televisiointiprosessissa. Ylellä oli laaja kattaus kanavia, joilla se tarjosi suoraa lähetystä eri lajeista ja kilpailuista. Urheilufanit saivat nauttia suorista lähetyksistä aamusta iltaan, kun urheilijat ympäri maailmaa kilpailivat kirkkaimmista mitalisijoista. Yle tarjosi myös asiantuntevia selostuksia ja asiantuntijakommentteja, jotka toivat syvyyttä kilpailujen seuraamiseen.

Lisäksi kaupalliset televisiokanavat panostivat olympialaisten televisioinnin monipuolisuuteen. Ne tarjosivat lisäksi kattauksen erikoislähetyksiä, koosteita ja taustoittavaa sisältöä. Kaupalliset kanavat mahdollistivat sen, että katsojat pystyivät valitsemaan haluamansa lajit ja kilpailut seurattavakseen.

Digitaalinen televisiointi oli myös merkittävä osa Lontoon olympialaisten televisiointia Suomessa. Suomalaiset pystyivät seuraamaan kisoja myös verkossa eri suoratoistopalveluiden ja virallisen olympiasivuston kautta. Tämä mahdollisti sen, että jokainen urheilufani pystyi kustomoimaan omaa kisakokemustaan ja seuraamaan omia suosikkilajejaan missä ja milloin tahansa.

Lontoon olympialaisten televisiointi Suomessa oli ennen kaikkea tapahtuma, joka toi yhteen suomalaiset urheilufanit ja tarjosi heille mahdollisuuden elää mukana urheilun suurissa hetkissä. Televisiointi toi olympialaiset lähelle jokaista kotikatsomoa ja loi yhteisen kokemuksen, kun suomalaiset yhdessä kannustivat omia urheilijoitaan ja ihailivat maailman huippu-urheilun näytöstä.