Olympialaisten unohtumattomimmat hetket kautta aikojen

Tervetuloa lukemaan artikkelia olympialaisten unohtumattomimmista hetkistä kautta aikojen. Tutustumme jännittävimpiin loppukilpailuihin, ikimuistoisiin avajaisiin, Suomen urheilijoiden upeisiin saavutuksiin sekä historiallisiin ennätyksiin, jotka on rikottu olympialaisissa.

Jännittävimmät loppukilpailut

Kilpailut ovat aina jännittäviä, olipa kyse sitten casino pelaamisesta tai olympialaisista. Olympialaisten historiassa on ollut monia jännittäviä loppukilpailuja, joista muutamat ovat jääneet erityisesti mieleen. Yksi niistä on Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton välinen jääkiekko-ottelu vuonna 1980 Lake Placidin talviolympialaisissa . Tämä ottelu tunnetaan nimellä ”Miracle on Ice” ja se oli todellinen urheiluhistorian legendaarinen hetki. Yhdysvallat voitti yllättäen Neuvostoliiton 4-3 ja voitti lopulta koko olympialaiset.

2008 Pekingin kesäolympialaiset, ja 100 metrin miesten juoksu. Kilpailu oli äärimmäisen jännittävä, kun Jamaikan Usain Bolt rikkoi maailmanennätyksen sekä voitti kultamitalin ajalla 9,69 sekuntia. Vuonna 1992 Barcelonan kesäolympialaiste koripallo-ottelussa Yhdysvallat vs. Kroatia -peli oli erittäin tiukka ja jännittävä. Yhdysvallat voitti lopulta 117-85 ja sai kultamitalin ”Dream Team” -joukkueensa ansiosta. 

Rio de Janeiron vuoden 2016 kesäolympialaisissa 200 metrin miesten juoksu oli täynnä jännitystä, kun Usain Bolt ja Kanadan Andre De Grasse taistelivat kultamitalista. Bolt voitti lopulta ajalla 19,78 sekuntia. Nämä ovat muutamia esimerkkejä jännittävistä loppukilpailuista olympialaisten historiassa. Jokaiset olympialaiset tarjoavat ainutlaatuisia ja jännittäviä hetkiä, jotka ovat jääneet urheiluhistoriaan.

Ikimuistoiset avajaiset

Olympialaisten avajaiset ovat aina suuri spektaakkeli, ja jotkut avajaiset ovat jääneet historiaan ikimuistoisina hetkinä. Yksi unohtumattomimmista avajaisista oli vuoden 2008 Pekingin olympialaisten avajaiset, joissa nähtiin upeita tanssiesityksiä ja vaikuttavaa ilotulitusta. Toisena ikimuistoisena hetkenä voidaan mainita vuoden 2012 Lontoon olympialaisten avajaiset, joissa nähtiin Queen-yhtyeen legendaarinen esiintyminen.

Suomen urheilijoiden upeat saavutukset

Suomen urheilijat ovat tehneet upeita saavutuksia olympialaisissa vuosien varrella. Yksi unohtumattomimmista hetkistä oli Lasse Virénin kultamitalivoitto vuoden 1972 Münchenin olympialaisissa miesten 10 000 ja 5 000 metrillä. Toisena ikimuistoisena hetkenä voidaan mainita Janne Ahosen kaksi peräkkäistä kultamitalia mäkihypyn joukkuekilpailussa vuoden 2002 Salt Lake Cityn olympialaisissa.

Historialliset ennätykset rikottiin

Olympialaiset ovat täynnä ennätyksiä, ja jotkut niistä ovat jääneet historiaan. Yksi unohtumattomimmista hetkistä oli vuoden 2008 Pekingin olympialaisten naisten keihäänheiton finaali, jossa Barbora Špotáková rikkoi maailmanennätyksen ja voitti kultaa. Toisena ikimuistoisena hetkenä voidaan mainita vuoden 2009 Berliinin yleisurheilun MM-kilpailut, joissa Usain Bolt rikkoi maailmanennätyksen miesten 100 metrillä.

Draamaa ja jännitystä olympialaisten historiassa

Olympialaisten historiassa on ollut paljon draamaa ja jännitystä. Monet unohtumattomat hetket ja tarinat ovat syntyneet näiden urheilutapahtumien aikana. Yksi ikonisimmista draamallisista hetkistä on ehdottomasti Jesse Owensin suoritus vuoden 1936 Berliinin olympialaisissa. Owens, afroamerikkalainen urheilija, voitti neljä kultamitalia ja osoitti samalla Adolf Hitlerin rotuoppien vääräksi. Tämä oli merkittävä voitto ja symboloi urheilun voimaa yhdistää ihmisiä ja haastaa ennakkoluuloja. 

Seuraavat olympialaiset ovat Pariisissa, jossa tullaan näkemään uusia lajeja ja toivon mukaan jännityksen täyteisiä hetkiä mitä voidaan taas muistella